BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Показват емблематичното возило на Джеймс Бонд на първото за Бургас изложение за автомоделизъм

След успешното Европейско първенство по корабен моделизъм, Културен център „Морско казино“ се превръща в своеобразен автопарк за близо 2000 умалени автомобила. Впечатляващите возила ще са в мащаби 1:64, 1:43; 1:24; 1:50; 1:18, 1:12. Редки и много ценни модели ще бъдат подредени в зала „Георги Баев“ , а сред експонатите са Aston Martin DB5 – автомобила на Джеймс Бонд, полицейски Мерцедес Понтон от 1953, Autoart- Mercedes 600 oт 1966, ще има още и модели на CMC, Minichamps, Kyosho, Otto models, GT Spirit, модели на Ferrari, Porsche, Lamborghini. В изложението са включени и модели на „Лада“, „Москвич“, „Волга“, „Зил“, „Газ“ и дори строителна техника.

Интересни модели на мотоциклети и таксита също ще намерят място в „автопарка“. На експото за първи път ще бъде представен умален модел на състезателната кола на първата жена рали шампион. Макетът е изработен в Украйна.

Експонатите, които са различни по вид и дизайн – от ретро до модерни и тунинг модели са собственост на близо 100 колекционери.

Много от тях са с перфектна детайлизация и се доближават максимално до оригинала.

Експозицията, която включва 2000 модела, ще може да се види само на 14 септември /събота/ от 10.00 – 19.00 часа, при вход свободен.

Изложението е част от 12-тата поредна сбирка на DiecastCarsBG форум за автомоделизъм, която се провежда за първи път в Бургас.

Повече информация можете да намерите на тук:

https://diecastcarsbg.com/forum/index.php.

Материалът Показват емблематичното возило на Джеймс Бонд на първото за Бургас изложение за автомоделизъм е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!