BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прекопаха плажа на Росенец

Около 20 души почистват от трева плажната ивицата край така наречените сараи в парк Росенец, които се свързват с фирми близки около почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Акцията е инициирана от Организацията за закрила на българските граждани.

Тя е провокирана от жалба в Административния съд срещу решението на Службата по кадастъра в Бургас да впише ивицата като плаж. „Искаме да си запазим плажа, а не да премине в частни ръце“, коментира Стефан Петров от ОЗБГ. Според него плажната ивица е нарочно затревена.

„Разговаряхме със специалист, който ни обясни, че това не е естествената среда на тревата и става въпрос за умишлена, човешка намеса“, разясни Петров. По неговите думи, освен акцията ще бъдат предприети и други законови мерки.

„Съдебната битка още не е спряла“, допълни той. Петров обясни, че като земеделска земя или гора, ивицата може да мине лесно в частни ръце и да се спре свободният достъп до нея. По неговите думи, няма присъствие на униформени служители на реда като няма и основание за това, тъй като акцията е мирна.

През лятото там се стигна до протести и сблъсъци, когато Христо Иванов беше изхвърлен от брега с българското знаме от служители на НСО. Това предизвика вълна от недоволство и държавната охраната беше премахната.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!