BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Продължава издирването на крадците на митницата в Благоевград

Продължава издирването на крадците, които пробиха с ъглошлайф касите на митницата в Благоевград. Все още не е ясна самоличността им. Предполага се, че обирът е поне за половин милион лева. Ударът е бил предварително планиран и крадците са били много добре подготвени, пише bTV.

По първоначална информация те са прескочили оградата, след което са влезли в двора на митницата. Оттам, за да стигнат до сградата, се качили по аварийна противопожарна стълба.

Влезли са вътре през прозорец на третия етаж, който е бил предварително отворен. Знаели са в кое помещение се съхраняват веществените доказателства. Взели са ъглошлайф и разрязали две метални каси. Извадили са сребърни накити, както и пари. Точната сума все още се уточнява, но тя е голяма.

По време на бягството крадците са разпилели част от плячката в двора на митницата. Повече подробности за обира прокуратурата ще даде в понеделник.

Източник: Днес.бг

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!