BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата в Бургас подгони мъжа, продавал белина като лекарство, грозят го три години затвор!

Снимката е илюстративна

Районна прокуратура – Бургас се самосезира след журналистически материали, касаещи продажба на белина като лекарство и образува досъдебно производство срещу измамника Светослав Стаматов.

То е образувано за това, че  за периода от неустановена дата през 2019 г. до 21.08.2019 г. в Бургас, с цел да набави за себе си имотна облага – да се сдобие с парични средства възбудил и подържал заблуждение  у неопределен кръг лица, че лекарството, което им продава ще ги излекува от онкологично заболяване, аутизъм, здравословни проблеми с бъбреците, както и от други заболявания и с това им причинил имотна вреда – престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

Разследването по досъдебното производство е възложено на полицейски служители от ОД  на МВР – Бургас. То трябва да бъде извършено в срок от 60 дни, след което събраните материали да бъдат предадени на наблюдаващия прокурор, който да предприеме последващи процесуални  действия.

Материалът Прокуратурата в Бургас подгони мъжа, продавал белина като лекарство, грозят го три години затвор! е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!