BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спешна среща при премиера заради водната криза в Перник

Премиерът Бойко Борисов събра на среща министри и кметове заради водната криза в Перник. Министрите на икономиката, екологията, енергетиката, финансите и регионалното развитие участват в заседанието.

Там са също така кметовете на София и Перник. Министърът на икономиката Емил Караниколов обяви няколко варианта за краткосрочно справяне с проблема.

Единият от тях е предприятията в Перник да получават вода от друг източник. За целта ще е нужно да се ремонтира съществуващ канал и да се доизградят около 800 метра нов водопровод.

Това може да стане в рамките на две седмици, стига водата от новия източник да отговаря на изискванията на предприятията.

Предвижда се изграждането и на съоръжение, което ще може да подава вода от София към Перник, а при необходимост и от Перник към част от столичните квартали. Става въпрос за каскадата Белмекен – Сестрино.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!