BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира конкурсът за любовна проза „Млад разказвач“ – победителят ще получи 200 лева и диплом

От 14 декември 2019 г. можете да изпращате своите предложения за конкурса „Млад разказвач“, който се провежда в памет на Атанас Радойнов. Могат да кандидатстват младежи в две възрастови групи: от 18 до 25 и от 26 до 35 години.

Победителите в двете категории ще получат парична награда от 200 лева и диплом.

Стипендията „Млад разказвач“ е учредена по идея на Сдружение Бургаска писателска общност и сем. Радойнови. Победителите се избират след конкурс, организиран от Община Бургас, Сдружение Бургаска писателска общност и семейството на писателя. Стипендията е ежегодна и се връчва на 14 февруари – Ден на влюбените. Журито се определя от Сдружение Бургаска писателска общност и включва член на семейство Радойнови. 

 

Условия за участие:

Разказите на любовна тематика, не по-дълги от 5 страници, се изпращат в електронен формат, написани на Timеs New Roman 12, на адрес: bpo2015@abv.bg.

Срок за изпращане – до 14 януари 2020 г.

Награди:

Определените от журито за носители на стипендия „Млад разказвач“, от всяка възрастова група по един автор, получават еднократна стипендия в размер на 200 лв. и диплом. Наградата се връчва от организаторите, на специална церемония с рецитал на номинираните автори, на 14 февруари от 18 часа в Дома на писателя.

Материалът Стартира конкурсът за любовна проза „Млад разказвач“ – победителят ще получи 200 лева и диплом е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!