BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Строга карантина в Москва

От днес Русия затваря държавните си граници заради разпространението на коронавируса, а в Москва се въвежда строга карантина, съобщи БНР. 
 
Ограничава  се движението през автомобилните, железопътните, пешеходните, речните и смесените гранични контролно-пропускателни пунктове. Сухопътната граница с Беларус също се затваря. 
 
Ограничението не важи за дипломатите, шофьорите на тежкотоварни камиони, екипажите на речни плавателни съдове и локомотивните бригади на международните железопътни линии.
 
Кметът на Москва Сергей Собянин издаде заповед, с която от днес в столицата се въвежда строга карантина, след като през почивните дни жителите на града не се съобразиха с препоръката да си останат вкъщи.

От днес излизането навън се разрешава само при нужда от спешна медицинска помощ, отиване на работа, пазаруване в най-близкия магазин или аптека.

Разхождането на домашните любимци ще става на не повече от 100 метра от дома. Москва е най-силно засегнатият от епидемията руски град с повече от 1000 официално потвърдени случая на COVID-19.

Източник: Днес.бг
Снимка: Shutterstock

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!