BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Търговците на риба – без нарушения при проверките за Никулден. Бракониерите уловили близо 1 000 кг в мрежите

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури тази седмица засили проверките на територията на страната – във водни обекти, в търговска мрежа и по пътищата за нерегламентиран превоз и търговия с риба и рибни продукти.

Няколко екипа от инспектори на сектор „РК“ Бургас към отдел „РК – Черно море“ извършиха множество проверки в Бургаска област. Проверени са обекти в търговската мрежа в Бургас, Средец, Айтос и Карнобат.

Съставен е един акт за продажба на жива риба без документи от нелицензирано транспортно средство, а останалите проврени обекти са представили валидни документи за предлаганата от тях риба.

Извършена е проверка и във водите на язовир Мандра, при която от язовира са извадени близо 150 метра бракониерски мрежи, а рибата уловена в тях – около 60 кг, е дарена на Социален патронаж-Бургас.

При друга поредна мащабна проверка на язовир Мандра два екипа от инспектори претърсиха водите на язовира с патрулни лодки на ИАРА и установиха наличието на близо 450 метра мрежи, заложени в работно положение във водата. Мрежите са извадени и иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител, а уловът на риба от вида

сребриста каракуда с приблизително тегло 930 кг е дарена на Социален патронаж- Бургас и Социален патронаж-с. Атия.

Материалът Търговците на риба – без нарушения при проверките за Никулден. Бракониерите уловили близо 1 000 кг в мрежите е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!