BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици от бургаската IT гимназия спечелиха „Хакатон“ – 2019

Възпитаници на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации спечелиха голямата награда на „Хакатон“ – 2019. Те участваха с проект на мултифункционален робот, който прилага интелигентна система за напояване. Едновременно с това роботът измерва влажността и температурата на почвата и определя точното количество вода, което трябва да се използва.

Темата на „Хакатон“ – 2019 бе „Създаване на приложения за синя икономика“. По време на състезанието бяха коментирани актуалните тенденции за развитие в IT сектора от водещи български и международни лектори.

Акцент в презентациите бе проектът на Община Бургас на тема „Градове в действие към син растеж“ (BluAct), финансиран по програма Urbact IIIДоц. Александър Димитров – ръководител на катедра „Екология и опазване на околната среда“, представи лекция на тема „Кръгова икономика“.

Състезанието се проведе в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Бургас и се организира с изключителната подкрепа на Община Бургас, фирмите „Технологика“, ScaleFocus, Codific, „Мусала Софт“, „Клъстер ИКТ Бургас“, ERP Bulgaria, EPAM, Sutherland, BluAct, MSCOMP.

В тазгодишното издание на „Хакатон“ участваха 20 отбора с общо 67 състезатели. Целта на инициативата е да дава поле за изява на млади хора с интереси в разработването на софтуерни приложения.

 

Класиране на учениците:

Име на отбора Място

Alpha    1-во място

The Eagles          2-ро място

2B(OutOfRange)|| !2B(OutOfRange)     2-ро място

У.Н.И    3-то място

GhoSTLabz         3-то място

BlueInfra             3-то място

PizzaCode           1-во място за студентите

 

Име на отбора и специална награда

ТКПС (Трудово кооперативен програм. съюз) – Активен туризъм

GooseSoft – Data connection

Riversearch – Обучителен хъб

InfraBlue – Добра бизнес идея

HOKU Studios – Eco game play

FishCode – Син on-line магазин

Typhon – Синя енергия

CAPS LOCK – Сини доброволци

MissingNote – Blue edication

Domaintors – Blue ship

Отбор без име – Синьо визионерство

Материалът Ученици от бургаската IT гимназия спечелиха „Хакатон“ – 2019 е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!