BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Чудотворната икона „Св. Богородица Касперовская“ идва в Бургас

Чудотворната икона „Св. Богородица Касперовская“ от град Ананиев – Украйна, ще бъде донесена за поклонение в Бургас, съобщават от Сливенската митрополия. Утре, четвъртък, светинята ще бъде поставена в храм „Св. св. Кирил и Методий“ и ще остане там до събота – 19 октомври.

След това чудотворната икона ще бъде изложена в още няколко храма в Бургаската духовна околия. На 19 октомври те ще е в Поморие в храм „Св. Богородица“, ден по-късно в храм „Св. цар Борис“ в Царево. На 21 октомври ще пристигне в храма „Св. св. Кирил и Методий“ в Приморско, а след това и в храма „Св. вмчк Георги Победоносец“ в Созопол.

 

По време на престоя на иконата в храмовете ще се отслужва Акатист към „Св. Богородица Касперовская“ за здраве, спасение и изцеление.

Материалът Чудотворната икона „Св. Богородица Касперовская“ идва в Бургас е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!