BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шеф Манчев и зам. министър Русинова участваха в кулинарно състезание „Ти си ШЕФ-ът“/ снимки/

16 деца от Домовете за настаняване от семеен тип и деца от приемни семейства в Бургас, заедно с възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ участваха в кулинарно състезание „Ти си ШЕФ-ът“.

Състезанието  е част от кампанията „Мисията е възможна“ на ОП“Развитие на човешките ресурси“ и МТСП .

Задачата им беше да приготвят различни ястия от риба. Всеки отбор беше съставен от 5 деца и един преподавател от професионалната гимназия, който им подпомаше с професионални съвети всеки кулинарен тим.

Тежката дума за финалното класиране имаше най-взискателния, но справедлив съдия-  шеф Иван Манчев, който през цялото време даваше напътствия на младите готвачи.

На финала отборите представиха  изискано сервирани рибни блюда, с възхитителен вкус и нестандартна аранжировка, поднесени в амфора от тиква или рибни кюфтенца, поднесени като кръгли раци.

„Рибните ястия, които приготвихте са истински шедьовър – като вкус и аранжировка, достойни са да бъдат  част от менюто на ресторант със звезди „Мишлен“. Затова всички 5 отбора, които участваха в състезанието „Ти си Шефът“ са победители. Кулинарията е изкуство, а Бургас със своята морска кухня  е изключително вълнуваща кулинарна дестинация, развивайте я и вие, като млади, амбициозни и талантливи хора“. Това заяви шеф  Иван Манчев на финала на невероятното кулинарно приключение в ресторант „Младост“ в  ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Събитието е част от Националната кампания „Мисията е възможна“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, свързана с деинституционализацията на грижите за деца в България.

В събитието ще участват заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и заместник-кметът Йорданка Ананиева и народни представители.

Национална кампания „Мисията е възможна“, която стартира през месец октомври 2018 г., има за цел да популяризира постигнатото в процеса на деинституционализацията на деца, лишени от родителски грижи и подготовката на местната общественост за последната фаза на процеса. Основната цел на кампанията е всяко дете, лишено от родителска грижа, да расте в семейна или близка до семейната среда и да се реализира успешно в обществото.

Идеята на кампанията „Мисията е възможна“ е да спомогне за обединяване на всички страни в процеса (институциите, неправителствените организации и обществото) заедно да подкрепят децата в социалните услуги, за да може те да се реализират пълноценно в обществото.

The post Шеф Манчев и зам. министър Русинова участваха в кулинарно състезание „Ти си ШЕФ-ът“/ снимки/ appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!